Reizen Van Renterghem

Opgericht in 1937

Reizen Van Renterghem werd opgericht in 1937 en is hiermee één van de oudste zelfstandige reiskantoren in ons land. Bij de start van Reizen Van Renterghem was stichter Albert Van Renterghem pas 22 jaar jong. Een pionier in hart en nieren. Doorheen de jaren gaf hij mee gestalte aan de veranderende reisgenoegens van de Belgen. Zijn eerste reiskantoor bevond zich nabij de schouwburg in Brugge. In 1947 verhuisde hij naar de Markt 13.

Toen Daniel Desmet in 1973 het reiskantoor overnam, bleef Albert verder actief in het reiskantoor en dit tot aan zijn overlijden in 1983. Ondertussen was Reizen Van Renterghem uitgegroeid tot een gevestigde waarde en een sterke merknaam in de reissector Daarom koos Daniel Desmet er bewust voor om de naam te behouden.

Vanaf 2002

In 2002 volgde de verhuis naar een ruimer pand in de Sint-Amandsstraat 5 in Brugge. Sinds datzelfde jaar staat dochter Annick Desmet in voor de dagelijkse leiding van het kantoor. Hoewel er geen echte bloedband tussen de 1e generatie en 2e generatie, toch voelen wij ons een volbloed 3e generatie familiebedrijf.